Märsta Förenade Åkeriföretag AB är inne i ett expansivt skede och söker nu en IT-ansvarig

Märsta Förenade är ett transportföretag inom bygg- och anläggningsbranschen beläget i Rosersberg. Med våra drygt 500 fordon så kan vi erbjuda våra kunder alla möjliga tänkbara lösningar inom transport och entreprenad.
Märsta Förenade startade redan 1943 och drivs sedan 1965 som ett aktiebolag där aktieägarna består av de anslutna åkerierna och maskinägarna.
I dagsläget är vi 35 medarbetare på kontoret och omsätter ca 900 Mkr.
Läs mer på vår hemsida www.marstaforenade.se

Arbetsuppgifter
Rollen som IT-ansvarig hos Märsta Förenade innebär ett övergripande ansvar för IT-miljön, såväl operativt som strategiskt arbete. Dina huvuduppgifter och ansvarsområden kommer omfatta underhåll och vidareutveckling av våra system och vår infrastruktur. Vår IT är till stor del outsourcad men i din roll är du ansvarig för all IT och samordningen dem emellan. Du rapporterar till VD och kommer ta plats i företagets affärsutvecklingsgrupp.
• Kontakt med externa IT-partners och leverantörer.
• Stödja all personal i IT-relaterade frågor.
• Projektledning för både mindre och större projekt.
• Systemansvar för affärssystem och övriga administrativa system och dess integrationer.
• Utveckla och förädla bolagets IT-stöd med fokus på nytta för verksamheten.
• Arbeta fram långsiktiga planer för IT-miljön i företaget så att de lever upp till såväl nuvarande som kommande behov.

Bakgrund
Vi söker en glad och positiv person som är lösningsorienterad och som trivs med att ingå i ett team med andra kollegor. För att trivas är du en person som föredrar en kommunikativ miljö med fokus på teamarbete. Du är förtroendeingivande och du utmanar gärna din omgivning för att hitta nya vägar. Ditt intresse för ny teknik och din nyfikenhet gör att du ständigt håller dig uppdaterad kring vad som händer på marknaden.
Som person är du strukturerad, självgående och noggrann och brinner för IT-projekt. Du är pålitlig och söker en utmaning i ett bolag som verkar i en spännande bransch med hög tillväxt.
Tidigare har du arbetat åtminstone fem år med liknade arbetsuppgifter inom olika IT-projekt. Du är trygg i beställarrollen och kan hantera avtal och leveranser från samarbetspartners och andra leverantörer. Det är en fördel om du tidigare ansvarat för en outsourcad driftsmiljö. Det är meriterande med eftergymnasial utbildning inom området.

Övrigt
Tjänsten avser heltid och vi tillämpar alltid sex månaders provanställning. Skicka din ansökan snarast, urval och intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen har passerat.

Ansökan skall bestå av personligt brev och CV och skickas till HR Christina Larsson, christina.larsson@marstaforenade.se.
Är du intresserad av att veta mer om tjänsten kontakta IT-samordnare Erik Lönn, erik.lonn@marstaforenade.se.
Sista ansökningsdag är 2018-01-31.