Helgen 4-5/5 bjöd Märsta Förenade in till en dag fylld med aktiviteter.
Märsta Förenade har i 6 års tid haft som tradition att ge barnfamiljer i och runt Sigtuna/Märsta en möjlighet att få se vad man arbetar med. Barnens dag har genom åren blivit mer och mer uppskattad och till 2019 så utökades den med en Branschdag samt ytterligare aktiviteter för alla besökare.

Nytt initiativ

För att utöka traditionen med Barnens Dag, som Märsta Förenade sedan 5 år tillbaka givit barnfamiljer, så valde man till det sjätte året att utöka detta med en ”Branschdag”.

Denna dag hade som fokus att besökarna skulle kunna provköra lastbilar och maskiner i sin rätta miljö och därmed fokuserad på de som arbetar med just maskiner och lastbilar.

– Vi vill förenkla för de som arbetar i vår bransch att knyta kontakter med branschens bästa leverantörer, därför bjöd vi in till en heldag med just fokus på att provköra och knyta kontakter. säger Niclas Larsered, Kommunikationschef på Märsta Förenade och fortsätter:

– Provkörningar av lastbilar är ju, av säkerhetsskäl, inte möjligt när vi har 3500 barn springande på området. Därför valde vi att erbjuda detta dagen innan just Barnens Dag.

Mycket provkörning

Branschdagen var ett test som föll väl ut med dryga 400 besökare som provkörde nya Scania, Volvo, och även fick en premiärvisning av Mercedes-Benz.

På maskinsidan kunde besökarna testa, Kubota, Komatsu och Volvo.

Även personbilar och lätta lastbilar kunde provköras med varumärken som Mercedes-Benz, Volvo, Ford, Renault, Mitsubishi, Jeep, Mazda, Dodge, Fiat och VW.

Dagen ”B”

På söndagen så var det då dags för den stora Barnens Dag!

När klockan närmade sig 10.00 så var köerna redan långa utanför entrén och när den första gratisbussen från Märsta anlände, var man därför tvungen att öppna portarna. Detta trots att klockan endast var 09.50.

– Det var en fantastisk känsla att se alla familjer som kommit tidigt för att vara först på plats. Många visste av erfarenhet från tidigare år att köerna blir långa till alla aktiviteter. berättar Niclas vidare.

2018 hade man dryga 3500 besökare och när man öppnade portarna 10 minuter före utsatt tid stod det ganska snabbt klart att denna dag skulle slå alla rekord.

Mycket aktiviteter

Till detta år så fanns följande aktiviteter för alla barn, och helt utan kostnad:
4st 4-hjulingar att provköra på avlyst bana
8 minigrävare att provköra under ledning av utbildad personal
8 lastbilar att åka med i och som kördes av Märsta Förenades chaufförer
1 Volkswagen att åka med i på en vippbräda
Trampbilsrace hos Svenska bilsportförbundet
Mini-elbilar hos Europcar
Medåkning i personbilar på terrängbana hos Upplands Motor
Hoppborg
2st Rallybilar som tog så många medåkare de hann med
1st Monstertruck som hade uppvisning

Mat på plats

Man hade även bjudit in:
4st foodtrucks med mat från Mexico, Indien, USA och Sverige.
1 barista
1 Våffelvagn med Belgiska våfflor

Ja, kort sagt var det en ordentlig uppslutning som borde räcka för en hel dags aktiviteter.

Men, ack vad man bedrog sig!

Publiktillströmningen blev betydligt mer än väntat och när man väl stängde entrén klockan 15.00 så hade man passerat 5000 besökare med råge.

– Jag som hade nöjet att stå och välkomna alla besökare, insåg ganska snart att vi skulle slå rekord, men att det skulle komma SÅ mycket härliga människor, det hade vi inte riktigt vågat tro. berättar Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Summerat
När man summerar helgen så kan man läsa följande imponerande siffror för Barnens Dag:
Drygt 5800 besökare
4-hjulingar som provkörts 42 mil på en 200m bana.
Minigrävare som ”arbetat” konstant i sammanlagt 48 timmar
1728 Medåkningar i lastbilar
87 mil lastbilskörning på en 500m slinga
1743 varselvästar delades ut
1500 Bamseglassar från GB
1503 Godispåsar
500 barnkepsar från Märsta Förenade
1758 vattenflaskor med vatten
1500 vattenflaskor från Scania
1500 badbollar
1200 medaljer från Barnens hinderbana hos Ramudden
900 kanelbullar från Upplands motor
700 koppar kaffe
618 Belgiska våfflor
75kg våffeldeg
7kg Nutella
250 hamburgare
100 Burrito
70 Quesadilla
mm.

Ja, det blev en fantastisk dag och helg.

Några ord från besökarna:

” Hej, vill bara överräcka ett stort tack från hela familjen för en rolig och trevlig dag ? Det här gör ni bra! Lilleman hade pratat om monster trucks ända sedan förra året.” / Fanny

” Just a little note to say one massive thank you for a top day today! Our whole family loved the event. So well organized and such friendly people working at each stand and activity. We really appreciated this day indeed. We visited last year too and were most impressed. My children won a remote control car too and they were absolutely delighted! A huge Thank you once again for the day.” / Hanna

“Tack för en supertrevlig Barnens dag. Så trevligt ordnat, glad och välkomnande personal – och inte ett öre kostade denna mysiga dag ????” / Eva

”Jag gillar verkligen dessa typer av aktiviteter och mina söner åtnjutit mycket. tack för arrangemanget ?” / Naila

Vill du se årets film?
Klicka HÄR!