Märsta Förenade har nu skrivit kontrakt med Sand & Grus AB Jehander för materialtransporter de kommande 5 åren. Uppdraget påbörjas den 1 maj i år.

Märsta Förenade har under många år haft en stadig organisk tillväxt som inneburit en ökning på mellan 5-10 % årligen, omsättningen ligger idag på drygt 500 miljoner kronor.
Märsta Förenade har ca 60 delägare och drygt 300 fordon. Märsta Förenade kommer under sensommaren 2016 att flytta sitt huvudkontor till nybyggda större lokaler i Rosersberg, bättre anpassade för den ökande efterfrågan, däribland Jehander-uppdraget.

Jehander startades redan 1874 och är idag en av de ledande leverantörerna av berg- och grusmaterial till byggindustrin men riktar sig även till privatpersoner. Företaget bedriver verksamhet i Stockholm, Gävle/Tierp samt Kållered, har cirka 120 medarbetare och omsätter 500 miljoner kronor. Jehander ingår i HeidelbergCement-koncernen, som är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 44 900 medarbetare i fler än 40 länder.

Uppdraget kommer att sysselsätta mellan 25-40 fordon dagligen som kommer att transportledas av Märsta Förenade. Transporterna kommer i huvudsak att ske i Stockholmsregionen. Utöver leveranser ut till kund kommer interna transporter att ske för att förse Jehanders depåer med material.

Det här uppdraget betyder mycket för oss på Märsta Förenade och vi välkomnar varmt Jehander som kund hos oss.