I april i år skrevs kontraktet på mellan konsortiet Märsta Förenade-Foria och Implenia för tunnelbergstransporterna från Förbifarts-etappen Johannelund.

Imorse kördes de första lassen bort och under fyra år framöver kommer vi nu tillsammans att transportera bort ca 4,5 miljoner ton tunnelberg från etappen. Cirka 15 bergtrailers kommer att arbeta i 2-skift tillsammans med VSM Entreprenad AB som sköter utlastningen.

E4 Förbifart Stockholm blir en av världens längsta tunnlar i stadsmiljö, mer än 18 av ledens 21 km går i tunnel och kommer att ta cirka 10 år att bygga. Arbetet med Förbifart Stockholms huvudtunnel kommer att drivas i sex olika etapper, Johannelund är en av dessa.

Sedan 1998 har Foria och Märsta Förenade tillsammans kunnat ta sig an större infrastruktur-uppdrag i och med att ett konsortium företagen emellan startades. Tillsammans har vi varit med och byggt bl a Södra Länken, Norra Länken, Norrortsleden och Citybanan/Tvärbanan.

Implenia Skandinavien har ambitionen att bli Skandinaviens ledande entreprenör inom komplexa infrastrukturprojekt. Företaget har idag ca 700 medarbetare och många års erfarenhet och expertis inom detta område både i Norge och Sverige. Implenia Sverige har kontor i Göteborg och Stockholm.