Låt oss presentera Märsta Förenades nya Hållbarhetschef – Lisette Alfthan!

Lisette Alfthan

Jag heter Lisette Alfthan och är Hållbarhetschef här på Märsta Förenade sedan innan sommaren. Privat lever jag med min sambo Peter och vår 7 åriga son Hampus. Vi bor i utkanten av Knivsta med naturen inpå knuten. Intressen har alltid cirkulerat kring djur och natur och jag har sedan 13 år en mindre kattuppfödning på hobbynivå.

Jag är i grunden utbildad civilekonom men började tidigt intressera mig för just miljöekonomi, hur man som företag kan tjäna pengar på att arbeta med miljöfrågor.

Innan jag kom hit till Märsta så jobbade jag på ABT Bolagen i 18 år. Jag har mestadels jobbat med frågor kring miljö, kvalitet, arbetsmiljö och säkerhet. Jag gästarbetade under kortare perioder inom ekonomi och arbetsledning men har alltid återkommit till verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling i någon form. Jag drivs av att kunna hjälpa och stödja andra i att förbättra arbetssätt och skapa struktur.

På senare år har begreppet hållbarhet slagit igenom allt mer. Hållbarhet är ju i mångt och mycket samma sak som jag arbetat med hela tiden. Att tänka större och ta ett helhetsgrepp istället för att fortsätta göra som vi alltid har gjort. Hur kan vi göra saker på ett bättre sätt, kan vi reducera vår miljöpåverkan eller öka personalens trivsel och hälsa samtidigt som det genererar mer klirr i kassan på längre sikt? Vi måste hela tiden se över om det är någonstans i flödet som vi kan justera så att det blir bättre för hela kedjan. Inte fortsätta sopa problem under mattan, utan istället försöka ändra våra tankesätt och belysa utifrån flera perspektiv så att vi kan göra något bra av det hela istället.

Vi på Märsta Förenade säger: VÄLKOMMEN LISETTE!

Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete?
Klicka här!