Johan Holmberg med SM-guld i 2-hjulsdrivet 2012 och -13, kommer nu satsa på 4-hjulsdrivet genom ett utökat samarbete med Märsta Förenade 2018.

 

Johan Holmberg har sedan tidigare mängder av utmärkelser i svensk Rally.
Bl.a. SM-Guld 2012 och -13, SM-silver 2010, -14, -16, SM-Brons 2008. Allt detta i 2-hjulsdrivet.
Nu bär det av i en helt ny bil som till 2018 är fyrhjulsdriven.

Johan är taggad
– När jag vann SM-guld vad jag enda föraren som hade stöd av en generalagent, och det gav mig såklart extra energi till de säsongerna. Berättar Johan Holmberg.
– Samma känsla har jag nu med det stöd jag fått från Märsta Förenade.

Det var efter ett givande möte och långsiktig plan med Niclas Larsered, Marknadsansvarig på Märsta Förenade, som tankarna att satsa på 4WD kom upp.
– I våra drygt 500 lastbilar och maskiner, så sitter det många motorintresserade chaufförer. Säger Niclas Larsered. – Därför var det naturligt att vi fortsätter vårt engagemang med Johan. Att även utöka samarbetet kändes också naturligt, då rallysporten präglas av många små samarbeten och sponsorer. Det är lätt att bli en bland många och därmed försvinna. fortsätter Niclas.

Märsta Förenade kommer, genom satsningen med Holmberg, att synas på främst Svenska Rallyt i Värmland.
– Det kommer bli jätteroligt att ha ett så stort gäng ute i skogarna när jag kör. Det kommer garanterat att sporra mig ännu mer. säger Johan.

En satsning hela säsongen 2018
Svenska Rallyt är såklart en stor tävling som kommer att bli extra kul att köra för Johan, men satsningen sträcker sig hela säsongen 2018.
Första tävlingen är 2:a februari i Vännäs och sjätte och sista tävlingen är 9:e september i Linköping.
– Det kommer att bli en utmaning att köra Svenska Rallyt 15-18/2 och sedan helgen efter SM i Östersund. Säger Johan med ett leende. – Men det ska vi nog fixa, så länge vi håller oss hyfsat på vägen i Värmland.
Målsättningen är såklart att ännu en gång stå på pallen i SM efter tävlingen i Linköping.
Till sin hjälp har Johan kartläsaren Christoffer Bäck, som även han är meriterad med SM-guld 2011 (även JSM) och -13, SM-silver 2012, JSM-silver -13.

Bilen


Den nya bilen är en Ford Fiesta R5. En fabriksbil byggd i England av M-sport. 1600cc och cirka 300hk.
Den går in i klassen WRC2, vilket är den näst högsta klassen man kan åka i VM.